Senaste inläggen

Av Julia - 24 april 2013 20:00

Morotstuggisar


Ingredienser


* 150g Kokta morötter

* 1/4dl Hönsbuljong

* 150g vetemjöl

* 50g Havrekli

* 50g Kruskakli

* 1 Ägg

* 1/4dl Rapsolja


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Mixa morötterna med buljongen till en slät smet med stavmixer

Blanda de torra ingredienserna

Tillsätt morotssmeten, ägget och oljan och knåda ihop alt till en deg

Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta och skär först ut längder, ca 1½cm breda

Dela längderna i mindre bitar genom att skära små trianglar

Grädda dem i 15-20min tills de känns torra och knapriga


 
Krutrutor


Ingredienser


* 50g Hasselntter

* 100g Rökt skinka

* 150g Vetemjöl

* 50g Kruskakli

* 1msk hackad persilja

* 1 Ägg

* 1/4dl solrosolja

* ca 3/4dl Vatten


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Finhacka nötterna i matberedare

Dela skinkan i småbitar lägg i dem och kör sedan några varv tillsammans med nötterna så att de finfrdelas yttligare

Blanda mjöl och kruskakli och tillsät nöt- och skinkblandningen.

Blanda i persiljan, ägget, oljan och vatten och arbeta ihopdet till en deg.

Kavla ut degen på lätt mjölat bord och skär ut pinnar eller små rutor med hälp av en pizzaskärare

Grädda dem i ca 20min tills de känns torra.

Låt dem ev torka lite extra i ugnen på efterväme


Variationer


Istället för skinka

* Kalkon

* Kyckling


Istället för hasselnötter

* Mandel

* Valnötter

* Solrosfrön



Sparriskex


Ingreienser


* 100g Sparris på burk

* 50g Solroskärnor

* 100g Majsmjöl

* 150g Bovete

* 1 Ägg

* 1/4dl Rapsolja

* ca ½dl sparrisspad


Sätt ugnen på 150 grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper  

Häll av sparrisen men spara ca ½dl spad till degen

Finhacka solroskärnorna i en matberedare och tillsätt sedan sparrisen och fortsätt mixa tills du får en smet.

Häll ned sparrisröran i mjölet.

Knäck ett ägg och tillsätt oljan och sparrisspadet

Knåda allt till en fin deg och kavla sedan ut den till en 5mm tjock platta.

Måtta små runda kex och nagga dem gärna med en gaffel eller kaksporre

Grädda dem i 20min tills de kännstorra

Låt dem ev torka lite extra i ugnen på ftervärmen

Av Julia - 23 april 2013 19:45

 Mumsbitar
 

Ingredienser


* 50g Malda Valnötter

* 200g Vetemjöl

* 100g Kokta röda linser

* ½dl Vatten

* 1 Ägg

* 1/4 dl Rapsolja


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Mal eller finhacka valnötterna i en matberedare och blanda dem med mjölet

Häll av linserna i en sil och mixa dem med vattenet så att du får en slät smet.

Häll ned linssmeten i mjöl- och nötblandningen.

Tillsätt ägg och olja och arbeta ihop allt till en smidig deg

Kavla ut degen till en 5mm tjock platta och måtta ut en figur eller skär små bitar i önskad storlek

Gädda dem i ca 20min tills de känns torra.

låt dem ev torka etra i ugnen på eftervärmen



Kycklingbitar


Ingredienser


* 100g kycklingfilé 

* 1dl Vatten

* 150g Vetemjöl

* 50g Havrekli

* 1msk Hackad Dill

* 1/4dl Solrosolja


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Koka kycklingfilén i ca 15 min och låt den sedan svalna

Finfördela kyckling och vatten i en matberedare

Blanda vetemjöl, havrekli och dill

Tillsätt kycklingsmeten och oljan oh blanda allt till en deg

Kava ut degen till en 5mm tjock platta och måtta ut små figurer eller skär ut remsor och sedan små rutor med pizzaskärare

Lägg dem på plåten och grädda dem ca 15min tills de känns torra och hårda



Jordgubbsdrömmar


Ingredienser


* 150g Rågmjöl

* 100g Vetemjöl

* 50g Havregryn

* 100g Jordgubbar

* 1 Ägg

* 1/4dl Solrosolja


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Blanda rågmjöl, vetemjöl och havregryn i en bunke

Mixa jordgubbarna med en stavmixer och häll sedan ned seten i mjölblandningen

Tillsätt ägget och oljan och knåda ihop allt till en deg

Kavla ut degen till en 5mm tjock platta

Måtta ut små hjärtan med en kakform

Grädda dem i 15-20min tills de känns torra och frasiga.

Låt dem torka lite extra i ugnen på eftervärmen 


Variationer


Istället för jordgubbar kan du använda,Hallon, blåbär, eller en motsvarande mängd rivet äpple elelr päron.

Av Julia - 22 april 2013 19:15

Glada Laxar


Ingredienser


* 200g Laxfilé

* ca 1dl Vatten

* 150g Majsmjöl

* 150g vetemjöl

* 1/4dl Solrosolja

* 1 Ägg


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Koka laxen i ca 15min och låt den svalna

Mixa lax och vatten till en smet i en matberedare

Blanda majsmjöl och vetemjöl

Tillsätt laxsmeten, oljan och ägget och blanda allt till en smidig deg

Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta

Måtta ut fiskar med en form och lägg dem på plåten

Grädda dem i c 15min tills de har fått en gyllengul färg och känns torra och knapriga



Ärtkakor 


Ingredienser


* 150g kokta ärtor

* 1/4 Rapsolja

* ½ dl Vatten

* 200g Vetemjöl

* 100g Vetegroddar

* 1 Ägg


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Mixa ärterna, oljan och vattnet till en slät massa med stavmixer

Blanda vetemjölet och vetegroddarna

Tillsätt ärtsmeten och ägget och arbeta ihop allt till en deg

Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta

Ta ut figurer med ett litet kakmått, lägg dem på plåten och grädda dem i 15-20min tills de känns torr och knapriga 



Majsknäcke


Ingredienser


* 150g Majskorn

* 150g Majsmjöl

* 100g Vetemjöl

* 1 Ägg

* 1/4dl Solrosolja

* ev lite vatten


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Mixa majskornen med en stavmixer till en fin massa

Blanda majsmjöl med vetemjöl

Tillsätt majs, ägg och olja och blanda allt till en deg

Tillsätt ev några droppar vatten vid behov

Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta

Skär ut lagom stora tuggbitar med en kaksporre eller pizzaskärare

Lägg dem på en plåt och grädda dem i 15-20min tills de känns torra och knapriga


Av Julia - 21 april 2013 18:45

Kycklingsnurror 

 
Ingredienser
 
125g Vetemjöl 
125g Majsmjöl 
1/4 dl Solrosolja 
1½dl Varmt vatten 
ca 10 skivor rökt kyckling (kan bytas ut mot skinka osv) 
 
Gör såhär: 
 
Sätt ugnen på 150 grader (Gärna varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper. 
 Blanda vetemjöl och majsmjöl 
 Tillsätt olja och vatten och blanda allt till en smidig deg. 
 Kavla ut degen till en rektangel. För att göra det lättare kan man dela degen i två delar. 
 Lägg ut dina kycklingskivor i en rad på degplattorna och rulla dem sedan till rullar. 
 Skär ut små kakor, ca 5mm tjocka och lägg dem på plåten. 
 Grädda dem i ca 20 minuter eller tills de känns spröda och torra. 
 
Glutenfritt: Använd bara Majsmjöl 
 
 
Ostkex 
 
Ingredienser
 
60g Melonkärnor 
150g Rågmjöl 
150g Vetemjöl 
100g Riven ost 
1/4 dl Solrosolja 
ca 1 1/4dl Vatten 
1Ägg 
 
Gör såhär 
 
Sätt ugnen på 150 grader (Gärna varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper. 
Finhacka eller mixa melonkärnorna till små bitar i en matberedare.  
Blanda rågmjöl, vetemjöl och de finhackade melonkänorna.  
Fördela den rivna osten i mjölblandningen. Tillsätt olja, vatten och ägg och blanda till en smidig deg.  
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta. Skär ut små rutoe med en piaskärare eller kaksporre och fördela dem på plåten.  
Grädda dem i ca 20 minuter tills de har fått en liten gyllenbrun färg och känns torra och krispiga 
 
Färs & Kokosstänger 
 
Ingredienser
 
150g Nötfärs 
ca 1dl Vatten 
250g Rågmjöl 
50g Kokosflingor 
1 Ägg
1/4dl Rapsolja 
 
Gör såhär
 
Sätt ugnen på 150 grader (Gärna varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper. 
Bryn köttfärsen tills all vätska har försvunnit och låt den sedan svalna.  
Finfördela köttfärsen med vatten i en matberedare tills du får en ganska slät smet.  
Blanda mjölet med kokosflingorna, tillsätt köttfärsmeten, ägget och oljan och arbeta ihop till en deg.  
Kavla ut degen till en jämn platta, ca 5mm tjock och skär ut lagom stora stänger med en pizaskärare.  
Grädda dem ca 20min tills de känns torra . 
Låt dem ev torka lite extra i ugnen på eftervärmen
 
 
Köttfärskakor 
 
Ingredienser
 
150g Nötfärs 
200g Majsmjöl 
2msk  Hackad persilja 
1 Ägg
1/4dl Rapsolja 
ca 3/4dl Vatten 
 
Gör såhär 
 
Sätt ugnen på 150 grader (Gärna varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper. 
Bryn köttfärsen tills all vätska har försvunnit och låt den sedan svalna. 
Blanda alla ingredienser till en deg och kavla ut den till en ca 5mm tjock platta. Måtta ut små runda kakor med en form och lägg dem på plåten.  
Grädda dem ca 20min tills de känns torra . 
Låt dem ev torka lite extra i ugnen på eftervärmen.  
För att få degen mindre kornig kan man mixa färsen med vattnet i en hushållsmixer. 
Av Julia - 20 april 2013 17:47

Tonfiskpinnar


Ingredienser

* 250g mjöl

* ½ Torrgäst

* 1 Burk tonfisk i vatte

* 1/4 dl Olivolja

* 1tsk Hackad rosmarin

* 1dl finhackad persilja

* ca 1dl Varmt vatten


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Blanda mjölet med torrjästen

Häll tonfisken i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt

Tillsätt tonfisk, olivolja, rosmarin, persilja och vatten i mjöl och jästblandningen

Knåda ihop till en slät deg.

Låt jäsa ca 30 minuter

Kavla ut degen till en 5mm tjock platta och skär dem sedan till 1cm breda och 5cm långa pinnar.

Baka dem i mitte av ugnen i ca 20 min och låt pinnarna torka på eftervärme.


Päronkex


Ingredienser

* 100g Vetemjöl

* 100g Rågmjöl

* 50g Vetekli

* 50g Hackad sötmandel

* 1 Päron

* 1dl Filmjölk

* 1 Ägg

* ca ½dl Vatten


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Blanda de båda mjölsorterna och vetekli

Finhacka mandeln i en matberedare. Skala päronet, dela i bitar och mixa ihop med mandlarna.

Tillsätt filmjölken och kör några varv till

Blanda sedan ihop allt till en jämn deg. Kavla ut den till en 5mm tjock platta och motta ut små figurer.

Baka kexen i ca 20min.

Låt dem torka på eftervärmen.


Blåbärsbollar


Ingredienser

* 50g Torkade blåbär

* 250g Rågmjöl

* 50g Finhackad sötmandel

* 125g Keso

* ½ dl Solrosolja

* 3/4dl Vatten


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Hacka de torkade blåbären i mindre bitar och blanda dem med mjölet och mandlarna

Tillsätt keso, olja och vatten, blanda allt till en smidig deg.

Forma degen till små kulor

Grädda dem i ca 20min och låt dem torka på eftervärmen



Av Julia - 17 april 2013 22:27

Det hände en del här nu, jag har precis blivit klar med min praktik som jag höll på med oavlönad i 4månader, så just nu sitter jag här och njuter av livet eftersom jag är ledig 2veckor innan jag hoppar på mitt vick till och med v34 ingen rast och ingen ro för mig inte. Men det som är riktigt bra är att jag trivs verkligen på platsen. Så det kommer gå bra ^^


Jag kommer vara med och hålla min första kurs ute på klubben, en Aglity nybörjare, sen gick jag med på att hålla en kurs helt själv, så nu ska man hålla en trickkurs. Kan bli spännande, Troy har jag ju lärt en hel del tricks. Känns bra, ska börja skriva ner olika trixs han kan och hur jag lärde in dem för att kunna lära ut sen ^^ det kommer bli riktigt kul.


Troy och jag var på specialagilitykurs igår, fokuset på kursen är Slalom och kontaktfält, känns som om det kommer bli väldigt givande och vi kommer lära oss massor. Just nu har vi lite läxor att träna på ba har Troy och jag fått i läxa att belöna i farten, alltså ska jag springa med godis i handen och han ska få springa ikapp och sno godisen i farten liksom, är mycke svårare och jobbigare än man tror XD


Troy fick ett anfall av sin dåliga mage igår också, han hade diraree på kvällen och natten och i går morse spydde han 5ggr. Men det är bra nu och han är pigg och full av energi igen ^^ Fast just nu är det sovdax för honom så han ligger nedanför min säng ^^


Nu ska jag snart hänga på Troy och sova veterinären i morgon med vilddjuret Bianca, här ska det röntgas höfter och armbågar.  SKa även kolla om man kan ge Troy en skvätt av hans medicin när han blir dålg i magen, för han får typ som sura uppstötningar låter det som lille stackaren :(


Men nu ska jag äta upp min lilla macka sen sova så vi håller tummarna nu för att Bianca inte har några problem med varken armbågarna eller höfterna ^^.

Av Julia - 13 april 2013 22:19

Bianca är en hund som fortfarande förvånar mig.

Nu på kvällspromenaden skötte hon sig utmärkt, det kom en tjej med en hund och gick bakom oss, jag fortsatte bara gå och belönade 1gång sen kunde hon nästintill strunta totalt i den andra hunden. Hon gick verkligen skitbra, underbart bra gick hon hela vägen smådrog lite vid nåt tillfälle men det kan jag gott ta hellre det än att hon ligger på och drar helatiden.

Men det va en händelse som skrämde skiten ur mig, kommer och ska gå förbi en skola, då jag knappt hunnit in på skolgården då jag hör en duns i ena dörren, jag har gått förbi skolan jättemycket gick på den en gång i tiden med så jag vet liksom hur den ser ut och den har metalldörrar och det va en sån det smällde till i. Jag vänder genast och känner hur jag nästan slutar andas och hjärtat slår i 200. Då nästa sak händer som verkligen skrämmer skiten ur mig, Bianca hugger och morrar till riktigt argt åt en buske, jag vet inte om det va något där eller alls vad som hände där. Jag går i alla fall vidare skiträdd hela vägen hem


 

Av Julia - 13 april 2013 22:13

  

Detta foder kommer vi nu prova om Bianca vill äta ^^

Animaliska produkter 42% (torkad kyckling), ris, torkade äpplen, kycklingfett (konserverat med blandade tokoferoler), potatis, hydrolyserat kycklingprotein, hydrolyserad kycklinglever, bryggerijäst, laxolja, Aloe vera (1,5 g/kg), mannan-oligosackarider (150 mg/kg), frukto-oligosackarider (100 mg/kg), yucca schidigera extrakt (80 mg/kg).


Före detta åt hon

* Doggy när hon kom till oss

* Pro plan

* Robur (eftersom hon matvägrade efter löpet och Pro Plan va slut)

* Vom og Hundemat, vilket hon slukar det enda negativa är att hon blir jätehård i magn av det trotts att jag tillstter extra vatten

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Tror ni på spöken eller Andar?
 Ja helt klart
 Nej!
 Nja vet inte
 Aldrig i livet

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards