Senaste inläggen
Morotstuggisar
Ingredienser
* 150g Kokta morötter
* 1/4dl Hönsbuljong
* 150g vetemjöl
* 50g Havrekli
* 50g Kruskakli
* 1 Ägg
* 1/4dl Rapsolja
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Mixa morötterna med buljongen till en slät smet med stavmixer
Blanda de torra ingredienserna
Tillsätt morotssmeten, ägget och oljan och knåda ihop alt till en deg
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta och skär först ut längder, ca 1½cm breda
Dela längderna i mindre bitar genom att skära små trianglar
Grädda dem i 15-20min tills de känns torra och knapriga
Krutrutor
Ingredienser
* 50g Hasselntter
* 100g Rökt skinka
* 150g Vetemjöl
* 50g Kruskakli
* 1msk hackad persilja
* 1 Ägg
* 1/4dl solrosolja
* ca 3/4dl Vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Finhacka nötterna i matberedare
Dela skinkan i småbitar lägg i dem och kör sedan några varv tillsammans med nötterna så att de finfrdelas yttligare
Blanda mjöl och kruskakli och tillsät nöt- och skinkblandningen.
Blanda i persiljan, ägget, oljan och vatten och arbeta ihopdet till en deg.
Kavla ut degen på lätt mjölat bord och skär ut pinnar eller små rutor med hälp av en pizzaskärare
Grädda dem i ca 20min tills de känns torra.
Låt dem ev torka lite extra i ugnen på efterväme
Variationer
Istället för skinka
* Kalkon
* Kyckling
Istället för hasselnötter
* Mandel
* Valnötter
* Solrosfrön
Sparriskex
Ingreienser
* 100g Sparris på burk
* 50g Solroskärnor
* 100g Majsmjöl
* 150g Bovete
* 1 Ägg
* 1/4dl Rapsolja
* ca ½dl sparrisspad
Sätt ugnen på 150 grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Häll av sparrisen men spara ca ½dl spad till degen
Finhacka solroskärnorna i en matberedare och tillsätt sedan sparrisen och fortsätt mixa tills du får en smet.
Häll ned sparrisröran i mjölet.
Knäck ett ägg och tillsätt oljan och sparrisspadet
Knåda allt till en fin deg och kavla sedan ut den till en 5mm tjock platta.
Måtta små runda kex och nagga dem gärna med en gaffel eller kaksporre
Grädda dem i 20min tills de kännstorra
Låt dem ev torka lite extra i ugnen på ftervärmen
Mumsbitar
Ingredienser
* 50g Malda Valnötter
* 200g Vetemjöl
* 100g Kokta röda linser
* ½dl Vatten
* 1 Ägg
* 1/4 dl Rapsolja
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Mal eller finhacka valnötterna i en matberedare och blanda dem med mjölet
Häll av linserna i en sil och mixa dem med vattenet så att du får en slät smet.
Häll ned linssmeten i mjöl- och nötblandningen.
Tillsätt ägg och olja och arbeta ihop allt till en smidig deg
Kavla ut degen till en 5mm tjock platta och måtta ut en figur eller skär små bitar i önskad storlek
Gädda dem i ca 20min tills de känns torra.
låt dem ev torka etra i ugnen på eftervärmen
Kycklingbitar
Ingredienser
* 100g kycklingfilé
* 1dl Vatten
* 150g Vetemjöl
* 50g Havrekli
* 1msk Hackad Dill
* 1/4dl Solrosolja
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Koka kycklingfilén i ca 15 min och låt den sedan svalna
Finfördela kyckling och vatten i en matberedare
Blanda vetemjöl, havrekli och dill
Tillsätt kycklingsmeten och oljan oh blanda allt till en deg
Kava ut degen till en 5mm tjock platta och måtta ut små figurer eller skär ut remsor och sedan små rutor med pizzaskärare
Lägg dem på plåten och grädda dem ca 15min tills de känns torra och hårda
Jordgubbsdrömmar
Ingredienser
* 150g Rågmjöl
* 100g Vetemjöl
* 50g Havregryn
* 100g Jordgubbar
* 1 Ägg
* 1/4dl Solrosolja
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda rågmjöl, vetemjöl och havregryn i en bunke
Mixa jordgubbarna med en stavmixer och häll sedan ned seten i mjölblandningen
Tillsätt ägget och oljan och knåda ihop allt till en deg
Kavla ut degen till en 5mm tjock platta
Måtta ut små hjärtan med en kakform
Grädda dem i 15-20min tills de känns torra och frasiga.
Låt dem torka lite extra i ugnen på eftervärmen
Variationer
Istället för jordgubbar kan du använda,Hallon, blåbär, eller en motsvarande mängd rivet äpple elelr päron.
Glada Laxar
Ingredienser
* 200g Laxfilé
* ca 1dl Vatten
* 150g Majsmjöl
* 150g vetemjöl
* 1/4dl Solrosolja
* 1 Ägg
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Koka laxen i ca 15min och låt den svalna
Mixa lax och vatten till en smet i en matberedare
Blanda majsmjöl och vetemjöl
Tillsätt laxsmeten, oljan och ägget och blanda allt till en smidig deg
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta
Måtta ut fiskar med en form och lägg dem på plåten
Grädda dem i c 15min tills de har fått en gyllengul färg och känns torra och knapriga
Ärtkakor
Ingredienser
* 150g kokta ärtor
* 1/4 Rapsolja
* ½ dl Vatten
* 200g Vetemjöl
* 100g Vetegroddar
* 1 Ägg
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Mixa ärterna, oljan och vattnet till en slät massa med stavmixer
Blanda vetemjölet och vetegroddarna
Tillsätt ärtsmeten och ägget och arbeta ihop allt till en deg
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta
Ta ut figurer med ett litet kakmått, lägg dem på plåten och grädda dem i 15-20min tills de känns torr och knapriga
Majsknäcke
Ingredienser
* 150g Majskorn
* 150g Majsmjöl
* 100g Vetemjöl
* 1 Ägg
* 1/4dl Solrosolja
* ev lite vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Mixa majskornen med en stavmixer till en fin massa
Blanda majsmjöl med vetemjöl
Tillsätt majs, ägg och olja och blanda allt till en deg
Tillsätt ev några droppar vatten vid behov
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta
Skär ut lagom stora tuggbitar med en kaksporre eller pizzaskärare
Lägg dem på en plåt och grädda dem i 15-20min tills de känns torra och knapriga
Kycklingsnurror
Tonfiskpinnar
Ingredienser
* 250g mjöl
* ½ Torrgäst
* 1 Burk tonfisk i vatte
* 1/4 dl Olivolja
* 1tsk Hackad rosmarin
* 1dl finhackad persilja
* ca 1dl Varmt vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda mjölet med torrjästen
Häll tonfisken i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt
Tillsätt tonfisk, olivolja, rosmarin, persilja och vatten i mjöl och jästblandningen
Knåda ihop till en slät deg.
Låt jäsa ca 30 minuter
Kavla ut degen till en 5mm tjock platta och skär dem sedan till 1cm breda och 5cm långa pinnar.
Baka dem i mitte av ugnen i ca 20 min och låt pinnarna torka på eftervärme.
Päronkex
Ingredienser
* 100g Vetemjöl
* 100g Rågmjöl
* 50g Vetekli
* 50g Hackad sötmandel
* 1 Päron
* 1dl Filmjölk
* 1 Ägg
* ca ½dl Vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda de båda mjölsorterna och vetekli
Finhacka mandeln i en matberedare. Skala päronet, dela i bitar och mixa ihop med mandlarna.
Tillsätt filmjölken och kör några varv till
Blanda sedan ihop allt till en jämn deg. Kavla ut den till en 5mm tjock platta och motta ut små figurer.
Baka kexen i ca 20min.
Låt dem torka på eftervärmen.
Blåbärsbollar
Ingredienser
* 50g Torkade blåbär
* 250g Rågmjöl
* 50g Finhackad sötmandel
* 125g Keso
* ½ dl Solrosolja
* 3/4dl Vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Hacka de torkade blåbären i mindre bitar och blanda dem med mjölet och mandlarna
Tillsätt keso, olja och vatten, blanda allt till en smidig deg.
Forma degen till små kulor
Grädda dem i ca 20min och låt dem torka på eftervärmen
Det hände en del här nu, jag har precis blivit klar med min praktik som jag höll på med oavlönad i 4månader, så just nu sitter jag här och njuter av livet eftersom jag är ledig 2veckor innan jag hoppar på mitt vick till och med v34 ingen rast och ingen ro för mig inte. Men det som är riktigt bra är att jag trivs verkligen på platsen. Så det kommer gå bra ^^
Jag kommer vara med och hålla min första kurs ute på klubben, en Aglity nybörjare, sen gick jag med på att hålla en kurs helt själv, så nu ska man hålla en trickkurs. Kan bli spännande, Troy har jag ju lärt en hel del tricks. Känns bra, ska börja skriva ner olika trixs han kan och hur jag lärde in dem för att kunna lära ut sen ^^ det kommer bli riktigt kul.
Troy och jag var på specialagilitykurs igår, fokuset på kursen är Slalom och kontaktfält, känns som om det kommer bli väldigt givande och vi kommer lära oss massor. Just nu har vi lite läxor att träna på ba har Troy och jag fått i läxa att belöna i farten, alltså ska jag springa med godis i handen och han ska få springa ikapp och sno godisen i farten liksom, är mycke svårare och jobbigare än man tror XD
Troy fick ett anfall av sin dåliga mage igår också, han hade diraree på kvällen och natten och i går morse spydde han 5ggr. Men det är bra nu och han är pigg och full av energi igen ^^ Fast just nu är det sovdax för honom så han ligger nedanför min säng ^^
Nu ska jag snart hänga på Troy och sova veterinären i morgon med vilddjuret Bianca, här ska det röntgas höfter och armbågar. SKa även kolla om man kan ge Troy en skvätt av hans medicin när han blir dålg i magen, för han får typ som sura uppstötningar låter det som lille stackaren :(
Men nu ska jag äta upp min lilla macka sen sova så vi håller tummarna nu för att Bianca inte har några problem med varken armbågarna eller höfterna ^^.
Bianca är en hund som fortfarande förvånar mig.
Nu på kvällspromenaden skötte hon sig utmärkt, det kom en tjej med en hund och gick bakom oss, jag fortsatte bara gå och belönade 1gång sen kunde hon nästintill strunta totalt i den andra hunden. Hon gick verkligen skitbra, underbart bra gick hon hela vägen smådrog lite vid nåt tillfälle men det kan jag gott ta hellre det än att hon ligger på och drar helatiden.
Men det va en händelse som skrämde skiten ur mig, kommer och ska gå förbi en skola, då jag knappt hunnit in på skolgården då jag hör en duns i ena dörren, jag har gått förbi skolan jättemycket gick på den en gång i tiden med så jag vet liksom hur den ser ut och den har metalldörrar och det va en sån det smällde till i. Jag vänder genast och känner hur jag nästan slutar andas och hjärtat slår i 200. Då nästa sak händer som verkligen skrämmer skiten ur mig, Bianca hugger och morrar till riktigt argt åt en buske, jag vet inte om det va något där eller alls vad som hände där. Jag går i alla fall vidare skiträdd hela vägen hem
Detta foder kommer vi nu prova om Bianca vill äta ^^
Animaliska produkter 42% (torkad kyckling), ris, torkade äpplen, kycklingfett (konserverat med blandade tokoferoler), potatis, hydrolyserat kycklingprotein, hydrolyserad kycklinglever, bryggerijäst, laxolja, Aloe vera (1,5 g/kg), mannan-oligosackarider (150 mg/kg), frukto-oligosackarider (100 mg/kg), yucca schidigera extrakt (80 mg/kg).
Före detta åt hon
* Doggy när hon kom till oss
* Pro plan
* Robur (eftersom hon matvägrade efter löpet och Pro Plan va slut)
* Vom og Hundemat, vilket hon slukar det enda negativa är att hon blir jätehård i magn av det trotts att jag tillstter extra vatten
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|