Alla inlägg den 9 augusti 2013

Av Julia - 9 augusti 2013 22:30

Anledningen till min förtvivlan över dagens hundmöten är för att vi ligger just nu på 1månads stenhård träning inför Hundmöteskursen i höst. VI hade Camilla utbildad hundpsykolog på besök och vi gick en promenad igår med 2arrangerade hundmöten för att se hur hon beter sig. Utifrån det har vi fått en träningsplan och en obligatorisk närvaro å Hundmöteskursen. Men för att kunna gå kursen måste vi jobba stenhårt med våra hundmöten och framförallt Biancas självkänsla.

Biancas beteende grundar sig i en riktigt låg självkänsla vilket då i hundmöten blir osäkerhet och hennes sätt att reagera. Hon reagerar alltid starkare när hon blir överaskad.

Efter promenaden och pratande så kom vi fram till en träningsplan vilket innebär att vi inte får ha ett enda misslyckat hundmöte, för då tar vi minst ett steg tillbaka och vägen till att lyckas hamnar ännu längre bort.

Så nu är det så att vi inte får gå på cykel och gångvägar då avståndet vid alla ev hundmöten blir för nära, hon behöver minst en körväg mellan "snälla" hundar och ännu mer med "elaka" hundar, alltså hundar som själva har problem med hundmöten.

På det har vi fått ordinerat minst 10mins balansträning 5-6dagar i veckan, och problemlösningar hon lätt kan klara av för att öka hennes självkänsla.

Av Julia - 9 augusti 2013 22:30

Man går ut med attityden idag kommer det gå bra det är en bra dag idag, vad händer inte först om inte det som INTE får hända, 1-2 meter framför oss står det plötsligt en hund med matte, jag hade verkligen inte sett eller hört dem. Bianca blir galen vilket hon inte ska bli så får dra med henne in på tomten igen och lugna ner henne. Resten av promenaden går riktigt bra, hinner se nästa hund så kan börja mata i tid, men sen när vi gå förbi en tomt kommer det en svart labbe i en jäkla fart skällandes som en tok, Bianca reagerar, men matte är snabb med att ta henen till andra sidan och börja mata så hon släppte det snabbt och åt mängder så hyffsat bra men inte bra

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Tror ni på spöken eller Andar?
 Ja helt klart
 Nej!
 Nja vet inte
 Aldrig i livet

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards