Alla inlägg den 7 januari 2012

Av Julia - 7 januari 2012 23:05

Melissa Marr är en författare som jag personligen tycker skriver väldigt bra böcker. Jag älskar dem, kanske för att de har ungefär samma handling, men varje bok handlar om en ny människa, eller ny och ny, det är någon som nämts i böckerna innan i alla fall, så man har ett hum om vem det är i alla fall :)

 

 Aislinn står inför sitt livs svåraste val.  Om hon väljer den vackre Keenan förlorar hon inte bara sin frihet, hon förlorar också den hon egentligen älskar ...  Aislinn är sjutton år och en till synes helt vanlig tjej. Hon är kär i Seth, en kille som många tjejer dras till. Men om hon avslöjar sina känslor för honom är hon rädd att förstöra deras vänskap.  En ny kille i skolan, Keenan, börjar intressera sig för henne. Hon känner sig märkligt dragen till honom på ett nästan sjukt sätt. Men det är något konstigt med honom. Är han som hon? För Aislinn är allt annat än vanlig - hon ser mer än andra. Precis som sin mor och mormor är hon "synsk" och kan se de osynliga. En gåva som hon helst skulle slippa. För de osynligas värld är både vackrare och grymmare än något öga skådat.  Nu hemsöker de henne. Uppvaktar henne. Men vad är det egentligen de vill henne?

 

  

Den unga Leslie är i behov av en nystart i livet. Helt ovetande om oknytten och deras maktspel förälskar hon sig en dag i ett vackert tatueringsmotiv. En tatuering med ögon och vingar, som hon instinktivt känner talar till henne.  Leslie är helt övertygad om att tatueringen kommer att symbolisera de förändringar hon vill uppnå i en tillvaro som hittills varit kantad av en rad jobbiga händelser. Och hon får rätt i den bemärkelsen att tatueringen visst innebär förändringar - men helt andra och mer omvälvande än Leslie någonsin i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Hon dras nu in i ett förföriskt maktspel som pågår i älvriket och som är på liv och död. Leslie blir en bricka i ett spel där två män är ohjälpligt bundna till henne.  Berusad av lockelse och attraktion dras Leslie djupare in i ett farligt triangeldrama som måste få ett slut. Hennes bästa vän Aislinn kan bara åse vad som håller på att hända. Allt hänger på Leslie ...

 

 Seth är beredd att gå långt för att få dela evigheten med Aislinn. Frågan är bara hur långt han vågar gå ...  Seth trodde aldrig att han skulle vilja ha ett seriöst förhållande - men det var innan han träffade Aislinn. Hon är allt han någonsin drömt om, och han vill vara med henne för alltid. Men för alltid får en ny innebörd om ens flickvän är en odödlig alvdrottning.  Aislinn å andra sidan, trodde aldrig att hon skulle härska över just de väsen som alltid skrämt henne  men det var innan hon träffade Keenan. Han stal hennes dödlighet för att göra henne till drottning, och nu står hon inför utmaningar och frestelser hon aldrig kunnat föreställa sig.

 

  

Devlin vill skydda Ani väl medveten om att misslyckas han, kommer han istället att bli den som avslutar hennes liv.  Men Ani tänker inte låta sig skyddas medan andra kämpar för hennes liv. Hon är modig nog att försvara sig själv och har förmågan att förändra Devlins planer - och hans liv. De dras oåterkalleligt till varandra, trots att hon har all anledning att frukta honom och han henne. Och medan de kommer varandra allt närmare överskuggas hela Alvriket av ett ännu större hot. Kan de rädda sin värld utan att förlora varandra?  Fängslande romantik, svindlande faror och ondskefulla intriger vävs samman i näst sista delen av Melissa Marrs framgångsrika ungdomsserie.

 

Jag som sagt verkligen rekomenderar dessa böcker, håller för tillfället på att läsa I ljuset av din skugga, och alla böckerna har varit sjukt bra :)

 




 
 
 
 
Av Julia - 7 januari 2012 00:02

Suttit och funderat på detta ett tag, det fins koppel som jag bara inte tål, och det är Flexikoppel...

Finns många anledningar, bla att de jag mött med flexi har ingen koll på sina hundar. Har provat gå med flexikoppel och man måste ju ha typ stenkoll på hunden för jag kände inte för fem öre vad han gjorde. Har ju min hund i vanligt koppel, och det är en helt annan känsla.


Sen är det den med att min hund blev för ett ganska bra tag sedan påhoppad av 2 Schnauzrar, och de va i flexikoppel och han som gick med hundarna had eingen koll på hundarna och fick inte in kopplet heller. Min hund blev inte skadad eller så men det byggde på mitt förakt mot flexikoppel. Det va inte jag som gick med honom när det hände men ändå liksom. Det kunde gått riktigt illa ju. Sen det med att det är så himla lätt att ha sönder ett flexi. Och har man hunden ute på lång lina så ser man kanske inte alltid vad man möter och så.


En jag känner höll på att cykla rakt in i ett flexikoppel en gång för att matte och hund stod på varsin sida av vägen


Ja ni kanske fattar, vad jag menar.


Sen får man så klart ha vilket kopel man vill till sin hund, dethär e bara vad jag känner  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Tror ni på spöken eller Andar?
 Ja helt klart
 Nej!
 Nja vet inte
 Aldrig i livet

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards