Direktlänk till inlägg 20 april 2013
Tonfiskpinnar
Ingredienser
* 250g mjöl
* ½ Torrgäst
* 1 Burk tonfisk i vatte
* 1/4 dl Olivolja
* 1tsk Hackad rosmarin
* 1dl finhackad persilja
* ca 1dl Varmt vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda mjölet med torrjästen
Häll tonfisken i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt
Tillsätt tonfisk, olivolja, rosmarin, persilja och vatten i mjöl och jästblandningen
Knåda ihop till en slät deg.
Låt jäsa ca 30 minuter
Kavla ut degen till en 5mm tjock platta och skär dem sedan till 1cm breda och 5cm långa pinnar.
Baka dem i mitte av ugnen i ca 20 min och låt pinnarna torka på eftervärme.
Päronkex
Ingredienser
* 100g Vetemjöl
* 100g Rågmjöl
* 50g Vetekli
* 50g Hackad sötmandel
* 1 Päron
* 1dl Filmjölk
* 1 Ägg
* ca ½dl Vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda de båda mjölsorterna och vetekli
Finhacka mandeln i en matberedare. Skala päronet, dela i bitar och mixa ihop med mandlarna.
Tillsätt filmjölken och kör några varv till
Blanda sedan ihop allt till en jämn deg. Kavla ut den till en 5mm tjock platta och motta ut små figurer.
Baka kexen i ca 20min.
Låt dem torka på eftervärmen.
Blåbärsbollar
Ingredienser
* 50g Torkade blåbär
* 250g Rågmjöl
* 50g Finhackad sötmandel
* 125g Keso
* ½ dl Solrosolja
* 3/4dl Vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Hacka de torkade blåbären i mindre bitar och blanda dem med mjölet och mandlarna
Tillsätt keso, olja och vatten, blanda allt till en smidig deg.
Forma degen till små kulor
Grädda dem i ca 20min och låt dem torka på eftervärmen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|