Direktlänk till inlägg 22 april 2013
Glada Laxar
Ingredienser
* 200g Laxfilé
* ca 1dl Vatten
* 150g Majsmjöl
* 150g vetemjöl
* 1/4dl Solrosolja
* 1 Ägg
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Koka laxen i ca 15min och låt den svalna
Mixa lax och vatten till en smet i en matberedare
Blanda majsmjöl och vetemjöl
Tillsätt laxsmeten, oljan och ägget och blanda allt till en smidig deg
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta
Måtta ut fiskar med en form och lägg dem på plåten
Grädda dem i c 15min tills de har fått en gyllengul färg och känns torra och knapriga
Ärtkakor
Ingredienser
* 150g kokta ärtor
* 1/4 Rapsolja
* ½ dl Vatten
* 200g Vetemjöl
* 100g Vetegroddar
* 1 Ägg
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Mixa ärterna, oljan och vattnet till en slät massa med stavmixer
Blanda vetemjölet och vetegroddarna
Tillsätt ärtsmeten och ägget och arbeta ihop allt till en deg
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta
Ta ut figurer med ett litet kakmått, lägg dem på plåten och grädda dem i 15-20min tills de känns torr och knapriga
Majsknäcke
Ingredienser
* 150g Majskorn
* 150g Majsmjöl
* 100g Vetemjöl
* 1 Ägg
* 1/4dl Solrosolja
* ev lite vatten
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Mixa majskornen med en stavmixer till en fin massa
Blanda majsmjöl med vetemjöl
Tillsätt majs, ägg och olja och blanda allt till en deg
Tillsätt ev några droppar vatten vid behov
Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta
Skär ut lagom stora tuggbitar med en kaksporre eller pizzaskärare
Lägg dem på en plåt och grädda dem i 15-20min tills de känns torra och knapriga
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|