Direktlänk till inlägg 24 april 2013

Hundgodis utan lever del 5

Av Julia - 24 april 2013 20:00

Morotstuggisar


Ingredienser


* 150g Kokta morötter

* 1/4dl Hönsbuljong

* 150g vetemjöl

* 50g Havrekli

* 50g Kruskakli

* 1 Ägg

* 1/4dl Rapsolja


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Mixa morötterna med buljongen till en slät smet med stavmixer

Blanda de torra ingredienserna

Tillsätt morotssmeten, ägget och oljan och knåda ihop alt till en deg

Kavla ut degen till en ca 5mm tjock platta och skär först ut längder, ca 1½cm breda

Dela längderna i mindre bitar genom att skära små trianglar

Grädda dem i 15-20min tills de känns torra och knapriga


 
Krutrutor


Ingredienser


* 50g Hasselntter

* 100g Rökt skinka

* 150g Vetemjöl

* 50g Kruskakli

* 1msk hackad persilja

* 1 Ägg

* 1/4dl solrosolja

* ca 3/4dl Vatten


Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper

Finhacka nötterna i matberedare

Dela skinkan i småbitar lägg i dem och kör sedan några varv tillsammans med nötterna så att de finfrdelas yttligare

Blanda mjöl och kruskakli och tillsät nöt- och skinkblandningen.

Blanda i persiljan, ägget, oljan och vatten och arbeta ihopdet till en deg.

Kavla ut degen på lätt mjölat bord och skär ut pinnar eller små rutor med hälp av en pizzaskärare

Grädda dem i ca 20min tills de känns torra.

Låt dem ev torka lite extra i ugnen på efterväme


Variationer


Istället för skinka

* Kalkon

* Kyckling


Istället för hasselnötter

* Mandel

* Valnötter

* Solrosfrön



Sparriskex


Ingreienser


* 100g Sparris på burk

* 50g Solroskärnor

* 100g Majsmjöl

* 150g Bovete

* 1 Ägg

* 1/4dl Rapsolja

* ca ½dl sparrisspad


Sätt ugnen på 150 grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper  

Häll av sparrisen men spara ca ½dl spad till degen

Finhacka solroskärnorna i en matberedare och tillsätt sedan sparrisen och fortsätt mixa tills du får en smet.

Häll ned sparrisröran i mjölet.

Knäck ett ägg och tillsätt oljan och sparrisspadet

Knåda allt till en fin deg och kavla sedan ut den till en 5mm tjock platta.

Måtta små runda kex och nagga dem gärna med en gaffel eller kaksporre

Grädda dem i 20min tills de kännstorra

Låt dem ev torka lite extra i ugnen på ftervärmen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Julia - 13 oktober 2013 22:15

Vi har flyttat till http://animallife.se/

Av Julia - 30 september 2013 21:24

I torsdags var vi och tränade, det va jag och en annan där och det man inte vill hända sin hund hände. Den andra tjejen har en schäfertik, som jag träffat flera gånger en väldigt trevlig hund, men massor av energi. Vi går in på planen medans de...

Av Julia - 30 september 2013 21:12

Idag hämtade jag ut det efterlängtade paketet från Animail. det innehöll     10 pack grisöron Mums tycker Bianca     10 pack med Gristrynen, tror Bianca kommer gilla dem     2 påsar från hundens dag       Närbild på inneh...

Av Julia - 28 september 2013 21:15


   En nykorad Klubbmästare ser ni på bilden, eller ja han har varit det i två agar när bilen är tagen. Inte så svårt för oss att vinna när vi är ända hunden i Meium klassen. Men han presterade bra trots lite omstänigheter som kommer en förklarin...

Av Julia - 23 september 2013 15:24

Livet är jobbigt när man är arbetslös eller? I helgen bosatte jag mig hos min kompis i alla fall, efter att ha varit på Islandshestkonsult och kollat på lite av Gladurs KM. Hälsade på hennes hästar, ja ni läste rätt, det är samma kompis som för et...

Ovido - Quiz & Flashcards