Direktlänk till inlägg 25 april 2013
Jordnötsrutor
Ingredienser
* 100g Dinkelflingor
* 100g Osaltade jordnötter
* 100g Vetemjöl
* 1 Ägg
* 1/4dl Hönsbuljong
Sätt ugnen på 150grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Mixa dinkelflingorna med jordnötterna riktigt fint i en matberedare
Blanda dem med vetemjölet
Tillsätt ägget och hönsbuljongen och knåda ihop allt till en deg
Kavla ut degen till en drygt 5mm tock platta
Skär ut små rutor 1x1cm
Grädda dem i 15-20 min tills de känns torra och krispiga
Quinoa Cookies
Ingredienser
* 100g kokt Quinoa
* 150g Vetemjöl
* 50g Majsmjöl
* 50g Rågmjöl
* 1 Ägg
* 1/4dl Rapsolja
* ca ½dl Vatten
Sätt ugnen på 150 grader gärna varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper
Koka quinoan i vatten enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt en bit av en hönsbuljongtärning i vattnet
Låt quinoan svalna
Blanda de olika mjölsorterna i en bunke
Tillsät quinoan, ägg, olja och vatten och knåda ihop allt till en deg
Kavla ut degen till en 5mm tjock platta
Måtta ut små hålkakor med en kakfom och lägg upp dem på plåten
Grädda dem i ca 20min tills de känns torra och frasiga
Låt dem torka lite extra i ugnen på eftervärmen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|