Alla inlägg under oktober 2012

Av Julia - 21 oktober 2012 23:45

Idag hade vi klubbmästerskap ute på klubben, jag agerade Fotograf, Dommare och sekreterare. Jag han fotta Rallylydnade, Lydnaden och Skojtävlingen. I Agilityn så dömde jag Smallklassen, sen tävlade jag i Mediumklassen och va sekreterare på Large klassen. Kul att se banan från ett annat perspektiv, och det e läskigt vad med småsaker man måste hålla koll på, hur är reglerna för Slalom, hur är reglerna för tunnel? Ja sådanna saker, men vi va riktigt snälla, för att alla skulle kunna känna att de gjorde riktigt bra ifrån sig, och att alla skulle våga prova.


Jag och Troy körde ju då Medium, i Small klassen va det 3-4st i Large var de 5 och i Medium 1... ja så den självklara vinnaren va jag och Troy. Men det kändes bra ändå. Alla deltagare hade 2lopp på sig att prova, så jag och Troy sprang vårat första och det gick inte så bra, sedan direkt efter det var det bara att köra igen, och denna gången gick det mycke bättre, då han vi innom tidsgränsen med. Och han va riktigt på och sprang jättebra. Så vinsten kändes skitbra :D


Troy och jag fick klubbens vandringspokal, så 3vinster till så är den våran ;) skulle sitta fint att äga den enorma pokalen ^^


Roligaste att titta på var helt klart Lydnaden, jag tycker det va riktigt intressant att se, jag har aldrig sett en lydnadstävling förut så det va helt nytt för mig. Men tycker det va riktigt intressant, ska försöka träna lydnad med Bianca sedan när hon kan koncentrera sig lite bättre :P.


Troy oh pokalen, ni ser ju hur stor den är :D 


 

Vårat pris, tuggben i olika former ^^ mycke uppskattat

Av Julia - 19 oktober 2012 16:16

Gick superbra, idag mötte vi inga hundar, och ingen frågade efter en bortsprungen hund heller eller så. Men jag har idag börjat ha med mig ett extra koppel på våra långpromenader ifall man skulle möta en liten stackare. Idag har hon dock dragit lite mer men hej alla dagar är inte bra dagar ^^ Specielt inte när det är en unghund man har att göra med. Men hon skvallrade riktigt bra. Speciellt på ett gängsmåbarn som gick förbi, men när de va jämsides med oss så började hon skälla och resa ragg. Men hon fik massor av beröm och godis när hon slutat med det.


Bianca är väldigt osäker runt barn, skäller och reser ragg, men det är någonting vi får jobba med senare för just nu ligge rlite annat i fokus, man skulle väldigt gärna vilja kunna gå en promenad utan att behöva stanna för var och varenda människa man möter. Eller för att inte tala om att jaga cyklister, eller skälla ut barnvagnar :P Men hej vem har sagt att livet med en jakthund är lätt?  Speciellt när man vill att de ska funka som vilken familjehund som hellst.

Av Julia - 18 oktober 2012 16:30

Tränade med Troy idag, det är nämligen så att vi på Klubben har Torsdagsträningar, där medlemmar får komma och träna gratis. Så vi körde en omgång Rallylydnads bana och sedan körde vi slalom i massor börjar sitta riktigt bra nu. Körde även den inkallningen som alla hundar typ klarar av, den där man sätter hunden ner och går ifrån den för att sedan kalla in hunden. Även några av övningarna  av stadga som jag kör med Bianca, det är aldrig försent att börja ;)


Troy skötte sig riktigt bra emellanåt, bara det att gräsmattan luktade fruktansvärt gott. Vilket va en aning irriterande och han högg efter godisarna. Men men det får vi bara träna bort igen -.-


Vi tränade vippbrädan med och det gick klockrent


 

Mitt hjärta i vintras ^^ nu har han inte så mycke päls

Av Julia - 18 oktober 2012 15:30

Okej jag har börjat ta 1timmes promenader med Bianca för att få ner henne på jorden förhoppningsvis lite i alla fall. Hon är Jakthund till 100% verkligen, allt som rör sig erbjuder jakt. Men det har gått förvånansvärt bra nu i tre dagar, har massor av godis och en mega portion av tålamod med mig. Jag går på en cykel och gångväg, sedan förbi en småbarnsskola där de har rast när vi går förbi, en simhall med gymnasie längre upp. En Fabrik, händer inte så mycke där. Sedan torget med affärer och annat, brukar vara spännande.


Igår i alla fall så kommer vi och går på cykel och gångvägen då jag hör en man ropa Ursäkta två gånger efter mig. Jag vände roch går tillbaka lite med Bianca som genst börjar skälla, morra och står på två ben när hon ser dem. Killen som snackade i telefonen och håller i en Jack/Parson Russel Terrier hevit, jättelugn och superfin. Han frågade i alla fall om jag kände igen hunden eller visste vem som ägde den.  Tyvärr så visste jag inte det så jag rekomenderade honom att ringa polisen, vilket han höll på med. Eftersom jag inte visste vem hundens ägare va eller hunden så gick jag vidare och killen gick vidare (tror han hade sin bil i närheten) efter ett tag hörde jag hur hundens ägare kom, så den blev tillbaka lämnad i alla fall :D. Det negativa va att hunden hade ett flexie som den bitit/ haft av. Vi fortsätter och jag kör stenhårt på att skvallra med Bianca om jag hinner upptäcka det mötande i tid. Det går verkligen superbra. Men ibland när sakerna kommer för nära eller plötsligt blir hon okontaktbar. Då reagerar hon som hon alltid gör genom att skälla och stå på två ben. Men det går frammåt, cyklister är inte lika spännande längre, hon har börjat skvallra riktigt bra på dem nu :D. Det finns hopp för den lilla med :D.


Brukar stanna till lite snabbt på Torget för att hon ska få känna av känslan och fär hon tyat och lugn får hon massor av beröm och godis.


Efter det fortsätter vi hem och det brukar gå riktigt bra.


Jag tränade även inkallning med Bianca idag satte henne i henens sele och spårlinan sedan så gick jag ut på baksidan med henen och höll först i linan sedan släppte jag den på marken, det är ju ändå 10 meters lina man får springa efter så :P. Bil, cykist och en som gick förbi, jag ropar hit och hon kommer på engång, körde massor av hit annars med. Använde äppelträdet för att distrahera och det funkade verkligen, gud va svårt hon hade att slita sig från de där superhärliga halvruttna äpplen. Men spände jag linan så kom hon i full fart.


Mitt trik till att hon ska komma på engång är att locka med egengjorta köttbullar på Älgfärs :D supermegagoda tycker Bianca, tror nog att det är det bästa hon vet.


 

Av Julia - 17 oktober 2012 22:04

http://www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=2229828


Jag mådde så fruktansvärt dåligt av att se kvällens Kalla Fakta avsnitt, hur kan några som värnar om djuren behandla dem så?

Av Julia - 17 oktober 2012 21:16

     

     


Testade att fotografera ljus häromkvällen,

Av Julia - 17 oktober 2012 21:07


I kvällens Kalla fakta avslöjas hur Parken Zoo avlivar utrotningshotade djur. Hjälp gärna redaktionen med fler tips som kan avslöja missförhållanden på svenska djurparker.

Av Julia - 17 oktober 2012 21:00

Promenad 1timme + Promenad minst 15min + 30min träning = Trött Bianca?

Tränat stadga med Bianca, mestadels Sitt för det funkade inte alls igår, idag funkade det klockrent. Men hon har lite problem med att jag backar från henne, då vill hon gärna följa efter mig och stannar jag så sätter hon sig igen. Men backade jag mindre steg så funkade det utmärkt. Flytta sidleds funkade jättebra med. Fortsätter det såhär kommer hon bli en jättebra hund.


 

Ovido - Quiz & Flashcards